Avara Moist - daglig fuktovervåking

Avara Moist gir deg tidlig varsel

Avara Moist er en patentert helautomatisk fuktovervåking som kontinuerlig kontrollerer om det skulle oppstå en lekkasje i din bobil eller campingvogn.

Tidlig varsel av lekkasjer gjør at utbedringer kan gjennomføres raskt og kostnadseffektivt.

De små fuktsensorene monteres rundt omkring i konstruksjonen der man vanligvis ville målt etter fukt ved en manuell kontroll. Sensorene sender data en gang hver dag. Man kan montere så mange sensorer man ønsker. Grunnpakken inneholder 12 sensorer – det er tilstrekkelig til en liten til mellomstor bobil eller campingvogn. 

Revolusjonerende patentert løsning!

Den tekniske løsningen som er valgt for Avara Moist er ny og banebrytende, og systemet er patentert. Sensoren har en probe som stikkes inn i konstruksjonen der det kan være fare for fukt og lekkasjer. Luft kanaliseres gjennom proben og inn til fuktsensorelementet. Sensoren forsegler monteringsstedet slik at luft fra bodelen i bobilen/campingvognen ikke påvirker målingene. Dette sikrer best mulig resultat på fuktmålingene, og gjør at eventuelle lekkasjer oppdages tidligere og med bedre presisjon enn det som har vært tilfelle frem til nå.

Fungerer også i trefrie konstruksjoner

Ved montering i trefrie konstruksjoner (f.eks. glassfiber og aluminium) skal man være klar over at vann fordeler seg annerledes i slike konstruksjoner enn i trekonstruksjoner hvor vannet absorberes der lekkasjen er. Dette kan gi resultater som er vanskeligere å tolke og vil ikke alltid gi entydige indikasjoner om hvor lekkasjen stammer fra.

For å sikre at fuktsensorene blir montert korrekt og på de rette stedene må installasjon av Avara Moist foretas av din forhandler.

Administrer Avara Moist

Abonnementet som er en del av Avara Moist innebærer at måledata fra dine fuktsensorer sendes til Avaras skyløsning. Her analyseres dataene og trendene i fukttilstanden i din bobil eller campingvogn. Når det blir vurdert at det foreligger fare for lekkasje blir du varslet via SMS/e-post. Du kan når som helst logge deg inn på «MIn Side» hos Avara og hente seneste fuktrapport. En gang i året får du automatisk tilsendt en rapport som gir deg full oversikt over fukttilstanden til din bobil/campingvogn. 

Tar vare på alle historiske målinger

Fuktrapportene vil være til stor verdi når du skal selge eller bytte inn din bobil/campingvogn, og gir økt trygghet både for selger og kjøper. Du har til enhver tid tilgang til historiske data fra det tidspunkt du fikk Avara Moist installert. Disse dataene kan overføres til neste eier.

Senere oppgradering
Om du skulle ønske å oppgradere til Avara Premium, kan dette gjøres ved å anskaffe Avara Basic.

Funksjoner

Innhold i pakken

1 stk.

Modem med GPS mottaker (abonnement er nødvendig)

12 stk.

Fuktsensorer*

* Flere sensorer kan kjøpes ved behov

Komponenter

Modem

Modemet kommuniserer med Avara sin skyløsning. Alarmmeldinger og varsler sendes dit eier av systemet velger. Modemet inneholder også GPS-enhet for sporing/lokalisering av bobil/campingvogn. 

Enheten har strømsparemodus som sikrer at batteriet ikke utlades når bobilen/campingvognen ikke er i bruk. Du kan også koble til egen batteri backup dersom du tar ut hovedbatteriet under lagring.

Tekniske spesifikasjoner

Mål H, B, D

17x83x83mm

Oppkobling

2G/4G/5G/NB-IOT/CAT-M1

Posisjonering

GPS/Galileo/Glonass/Beidou

NFC

13,54Mhz 

Strømforbruk sparemodus

ca. 0,25 mA.

Strømforbruk 4G aktiv

ca. 12 mA.

Strømforbruk 2G aktiv

ca. 350 mA.

Strømforsyning, primær

5,5-15V DC

Strømforsyning, backup

5,5-15V DC

Radiokommunikasjon

868 MHz båndet

Les mer

Fuktsensorer

Fuktsensorene måler relativ luftfuktighet (RH%) og temperatur en gang i døgnet inne i konstruksjonen hvor de er montert. De sender disse data til Min Side på www.avara.no som du får tilgang til når du tegner abonnement.

Det følger med 12 sensorer i grunnpakken, og flere kan bestilles ved behov. Plasseringen bestemmes av din forhandler som har erfaring med hvor din bobil/campingvogn er mest utsatt for fukt og hvor vann/fukt samler seg. Montering av fuktsensorer gjøres av forhandler med opplæring. Utgangspunktet for montering av sensorene er de steder hvor en manuell fuktmåling normalt utføres.

Sensorene har et internt batteri med en forventet levetid på over 15 år.

Tekniske spesifikasjoner

Mål

Sensorhus: Diameter: 33,5 mm, Høyde: 9,5mm
Sensorprobe: Diameter: 6 mm, Lengde: 20 mm

Tetthet

IP66

Strømforbruk

< 0,001 mA

Strømforsyning

CR2032 Lithium batteri

Radiokommunikasjon

868 MHz båndet

Les mer