Avara Basic

Alarm til bobil og campingvogn

Avara Basic er en komplett alarmpakke for bobil og campingvogn.
Pakken har alle funksjoner man forventer for en trygg tur, natt, parkering og opplag. Smarte funksjoner og sensorer samarbeider om å «forstå» hva som skjer, sørger for større trygghet og langt færre falske alarmer enn andre alarmsystemer. 

Nattalarmen slås automatisk av når den ved hjelp av alle detektorene registrerer at man er på vei ut og at det ikke er snakk om et innbrudd. Hvis du begynner å kjøre og har glemt å slå av nattalarmen slår den seg automatisk av. 

«Always-on» – de viktigste funksjonene i systemet – røykvarsler, CO- og propangassdetektor er alltid påslått og kan ikke slås av.

Avara Smart Nattalarm
Ønsker du ekstra beskyttelse om natten slår du på nattalarmen ved å trykke på lokket på hovedenheten. Da aktiveres et innvendig varsel om det detekteres utvendig bevegelse og/eller en av innbruddsdetektorene utløses. De utvendige bevegelsesdetektorene tenner automatisk et utelys, men gir ikke innvendig varsel før det er bekreftet at det er aktivitet inntil veggen. Mennesker som passerer forbi vil derfor ikke utløse alarm. Hvis alarmen utløses av matlaging eller lignende, kan du «hysje» på alarmen ved å trykke på lokket på hovedenheten som da går i en 10 minutters pause.

Innbruddsalarmen slås på ved hjelp av en kodebrikke. Alarm kan utløses av innbruddsdetektorene eller av den innvendige bevegelsesdetektoren på hovedenheten. Den installerte sirenen gir et kraftig varsel.
Når bilen eller vognen er ubebodd eller i opplag, går systemet i strømsparemodus. Propangassdetektoren kan derfor stå tilkoblet direkte på bodelsbatteriet uten fare for at dette tømmes. Alle de andre enhetene går på egne batterier i inntil 5 år.

Systemet overvåker at alle detektorer fungerer og har friske batterier. Dersom en detektor faller ut eller får lavt batteri gir hovedenheten beskjed.

Om du er teknisk kyndig kan du installere Avara Basic selv. Er du usikker anbefaler vi deg å be din forhandler om å installere alarmen.

Senere oppgradering
Om du senere ønsker å kunne fjernstyre din alarm kan du oppgradere  ved å kjøpe et modem som tilleggsutstyr (abonnement). Da får du de samme funksjoner som i Avara Basic Plus. Om du ønsker kontinuerlig fuktovervåking kan du ettermontere Avara Moist fuktsensorer (krever Avara modem).

Funksjoner

Innhold i pakken

Komponenter

Innbruddsdetektor

Bevegelsessensor som plasseres i døråpninger, lasterom og luker og detekterer enhver bevegelse inn/ut av bobil/campingvogn. Det følger med 3 innbruddsdetektorer i grunnpakken, og flere kan bestilles ved behov. Detektorene har internt batteri med lang forventet levetid.

Tekniske spesifikasjoner

Mål H, B, D

89x70x24 mm

Bevegelsesdetektor

Passiv infrarød

Strømforbruk

< 0,1 mA.

Strømforsyning

3 stk. interne utskiftbare AA alkaliske batterier

Radiokommunikasjon

868 MHz båndet

Les mer

Utvendig detektor

Utvendige detektorer varsler om uønskede gjester på utsiden i Nattalarm modus. Detektorene monteres høyt oppe på yttervegg på hver side av bobilen/campingvognen slik at de dekker alle dører.

Detektorene inneholder bevegelsesdetektor som registrerer bevegelser innenfor ca. 1 – 1,5 meter ut fra vegg, og ca 3 meter til hver side. LED lys tennes ved bevegelse. Det følger med 2 utvendige detektorer i grunnpakken, og flere kan bestilles ved behov for eksempel ved lange biler/vogner.

Detektoren kan også benyttes til å overvåke sykkelstativ (Nattalarm). Detektorene har internt batteri med lang forventet levetid.

Tekniske spesifikasjoner

Mål H, B, D

50 x 218 x 45 mm

Bevegelsesdetektor

Passiv infrarød

Strømforbruk normal

< 0,1 mA

Strømforbruk med lys

350 mA

Strømforsyning

6 stk. AA alkaliske batterier

Tetthet

IP66

Radiokommunikasjon

868 MHz båndet

Les mer

Propangassdetektor

Propangassdetektoren skal kobles til konstant 12V strøm, og monteres nede ved gulvet (5-15 cm over gulvet). Detektoren skrus ikke av når alarmen deaktiveres, men er alltid på for økt trygghet. Enheten har strømsparemodus som sikrer at batteriet ikke tømmes når bobilen/campingvognen ikke er i bruk. Du kan også koble til et backupbatteri om du tar ut hoved batteriet under lagring.

Tekniske spesifikasjoner

Mål H, B, D

17,5 x 45 x 45 mm

Strømforbruk normalmodus

ca. 20 mA

Strømforbruk i innbruddsalarm og sparemodus

ca. 0,25 mA

Strømforsyning primær

Ekstern 5,5 – 15 V DC

Strømforsyning backup

Ekstern 5,5 – 15 V DC

Følsomhet

Ca. 0,4% / 20% LEL

Radiokommunikasjon

868 MHz båndet

Les mer

Nøkkelbrikker

Nøkkelbrikkene som følger med i Avara Lite, Avara Basic, Avara Basic Plus og Avara Premium benyttes til å aktivere og deaktivere innbruddsalarmen.

Tekniske spesifikasjoner

Mål H, B, D

40x32x4mm

Frekvens

13,54 MHz

Les mer

Sirenedriver

Sirenedriveren er styringsenhet og strømkilde for den utvendige sirenen som utløses ved innbrudd. Den inneholder AA batterier og skal derfor aldri kobles til ekstern strømkilde.

Sirenedriveren monteres skjult sammen med sirenen, gjerne innendørs – alternativt i motorrom på bobiler.

Tekniske spesifikasjoner

Mål H, B, D

80 x 80 x 48 mm

Strømforbruk i standby

< 0,1 mA

Strømforbruk ved aktiv sirene

ca. 250 mA, begrenset til ca. 500 mA

Strømforsyning

8 stk. utskiftbare AA alkaliske batterier

Tetthet

IP66

Radiokommunikasjon

868 MHz båndet

Les mer

Sirene

Sirenen kobles direkte til sirenedriveren og plasseres sammen med denne. Sirenen gir et høyt lydvarsel når innbruddsalarmen utløses (den benyttes ikke i Nattalarm modus).

Tekniske spesifikasjoner

Mål H, B, D

53 x 50 x 63 mm

Spenning

6 – 16 V

Strømforbruk maks ved aktiv sirene

290 mA

Lydstyrke

123 dB på 10 cm. avstand

Frekvens

2 – 4 KHz

Les mer