Avara Lite

Beskrivelse

Avara Lite er satt sammen spesielt med tanke på  campingvogner som står på fast plass. Her får du de livsviktige funksjonene som røykdetektor, CO-detektor, og propangassdetektor. I tillegg er det en bevegelsesdetektor i hovedenheten som sørger for å varsle ved innbrudd.  Modemet som følger med i denne pakken gjør at du kan kommunisere med alarmsystemet via din mobiltelefon. Og eventuelle innbrudd varsles også til din mobiltelefon via SMS, og/eller på e-post. Du kan konfigurere hvem som skal motta alarmer, slik at også familie eller naboer får varsel.

Om du er teknisk kyndig kan du installere Avara Lite selv. Er du usikker anbefaler vi deg å be din forhandler om å installere alarmen.

Administrer din alarm

Til Avara Lite hører et abonnement som gir tilgang til «Min Side» hos Avara. Når abonnementet aktiveres åpnes det for kommunikasjon mellom modemet og Avara sin skyløsning.

Fra «Min side» kan du betjene din Avara alarm på nett, se alarmhistorikk, med mer. Her kontrollerer du også dine personverninnstillinger, og har full kontroll på egne data.

Avara sin skyløsning vil videreutvikles med nye funksjoner fremover. Vi vil sørge for alltid å levere en av de mest komplette alarmløsninger på markedet. 

Senere oppgradering
Om man senere ønsker oppgradering til en annen Avara alarmpakke, kan dette gjøres ved å kjøpe til ytterligere detektorer avhengig av behov.

Merk at det kan være krav om spesielle kombinasjoner av detektorer for å få komplette funksjoner ved en utvidelse (f.eks. dersom man ønsker Smart Nattalarm så må man minimum ha en utvendig detektor og en innbruddsdetektor). Ta kontakt med oss i Avara dersom du ønsker å utvide din Avara Lite alarm.

Funksjoner

Innhold i pakken

1 stk.

Hovedenhet

1 stk.

Modem (abonnement er nødvendig)

1 stk.

Propangassdetektor*

2 stk.

Kodebrikker for aktivering/deaktivering av innbruddsalarm*

1 stk.

Monteringssett med strips og kabler

* Flere detektorer kan kjøpes ved behov

Komponenter

Hovedenhet

Benyttes for betjening av alarm/nattalarm innvendig i bobil/campingvogn. Inneholder bevegelsesdetektor, CO-detektor og røykdetektor samt fukt- og temperaturmåler. Kombinasjonen av CO-detektor og røykvarsler øker sikkerheten. CO-detektor og røykvarsler skus ikke av når alarmen deaktiveres, men er alltid på for økt trygghet. Hovedenheten plasseres over bodelsdøren i din bobil/campingvogn.

Tekniske spesifikasjoner

Funksjoner

Kontrollpanel for betjening av innbruddsalarm og nattalarm
Optisk røykdetektor
Bevegelsesdetektor
CO-detektor (karbonmonoksid)
NFC leser for kodebrikke

Bevegelsesdetektor

Passiv infrarød

Mål H, B, D

31x72x102mm

NFC

13,54Mhz 

Strømforbruk

ca. 0,1 mA.

Strømforsyning

3 stk. interne utskiftbare AA alkaliske batterier

Radiokommunikasjon

868 MHz båndet

Les mer

Propangassdetektor

Propangassdetektoren skal kobles til 12V strøm, og monteres nede ved gulvet. Detektoren skrus ikke av når alarmen deaktiveres, men er alltid på for økt trygghet. Enheten har strømsparemodus som sikrer at batteriet ikke tømmes når bobilen/campingvognen ikke er i bruk.

Tekniske spesifikasjoner

Mål H, B, D

17,5 x 45 x 45 mm

Strømforbruk normalmodus

ca. 20 mA

Strømforbruk i innbruddsalarm og sparemodus

ca. 0,25 mA

Strømforsyning primær

Ekstern 5,5 – 15 V DC

Strømforsyning backup

Ekstern 5,5 – 15 V DC

Følsomhet

Ca. 0,4% / 20% LEL

Radiokommunikasjon

868 MHz båndet

Les mer

Modem

Modemet kommuniserer til Avara sin skyløsning. Alarmmeldinger og varsler kan derfra videresendes dit eier av systemet velger. Inneholder også GPS-enhet for lokalisering av bobil/campingvogn. Enheten har strømsparemodus som sikrer at batteriet ikke tømmes når bobilen/campingvognen ikke er i bruk.

Tekniske spesifikasjoner

Mål H, B, D

17x83x83mm

Oppkobling

2G/4G/5G/NB-IOT/CAT-M1

Posisjonering

GPS/Galileo/Glonass/Beidou

NFC

13,54Mhz 

Strømforbruk sparemodus

ca. 0,25 mA.

Strømforbruk 4G aktiv

ca. 12 mA.

Strømforbruk 2G aktiv

ca. 350 mA.

Strømforsyning, primær

5,5-15V DC

Strømforsyning, backup

5,5-15V DC

Radiokommunikasjon

868 MHz båndet

Les mer

Nøkkelbrikker

Nøkkelbrikkene som følger med i Avara Basic, Basic Plus og Premium benyttes til å aktivere og deaktivere innbruddsalarmen.

Tekniske spesifikasjoner

Mål H, B, D

40x32x4mm

Frekvens

13,54 MHz

Les mer