Avara Basic Plus

Beskrivelse

Avara Basic Plus er en oppkoblet (online) alarm basert på Avara Basic. Alarmen gir deg en rekke fordeler utover det du finner i Avara Basic.  Modemet som følger med i denne pakken sørger for at du kan kommunisere med alarmsystemet via din mobiltelefon. Du kan konfigurere hvem som skal motta alarmer, slik at også familie eller naboer får varsel.

Med Avara Basic Plus kan du følge med på inneklima i din bobil eller campingvogn. Du får oversikt over temperaturen inne i enheten og luftfuktigheten. I tillegg ser du spenningen på bodelsbatteriet.

I modemet er det en GPS-mottaker. Dermed kan man vise posisjonen til bobilen/campingvognen i et kart. Denne posisjonen kan man dele med familie og venner og benytte for sporing ved et eventuelt tyveri.

Om du er teknisk kyndig kan du installere Avara Basic Plus selv. Er du usikker anbefaler vi deg å be din forhandler om å installere alarmen.

Administrer din alarm

Til Avara Basic Plus hører et abonnement som gir tilgang til «Min Side» hos Avara. Når abonnementet aktiveres åpnes det for kommunikasjon mellom modemet og Avara sin skyløsning.

Fra «Min Side» kan du betjene din Avara alarm på nett, se alarmhistorikk, lokalisere din bobil/campingvogn, dele posisjon med venner og familie med mer. Her kontrollerer du også dine personverninnstillinger, og har full kontroll på egne data.

Avara sin skyløsning vil videreutvikles med nye funksjoner fremover. Nå kan du blant annet installere musedetektoren Avara Mouse og temperatursensorene Avara Temp som tillegg til din Avara Basic Plus alarm.

Senere oppgradering
Om man senere ønsker oppgradering til Avara Premium, kan dette gjøres ved å kjøpe fuktsensorer som tilleggsutstyr. Du kan også utvide Avara Basic Plus med flere detektorer om du ønsker det (ofte i garasjer og luker hvor man ønsker økt sikkerhet).

Funksjoner

Innhold i pakken

1 stk.

Hovedenhet

1 stk.

Modem med GPS mottaker (abonnement er nødvendig)

3 stk.

Innbruddsdetektorer*

2 stk.

Utvendige detektorer med lys*

1 stk.

Propangassdetektor*

1 stk.

Sirenedriver

1 stk.

Sirene

2 stk.

Kodebrikker for aktivering/deaktivering av innbruddsalarm*

1 stk.

Monteringssett med strips og kabler

* Flere detektorer kan kjøpes ved behov

Komponenter

Innbruddsdetektor

Bevegelsessensor som plasseres i døråpninger, lasterom og luker og detekterer enhver bevegelse inn/ut av bobil/campingvogn. Det følger med 3 innbruddsdetektorer i grunnpakken, og flere kan bestilles ved behov. Detektorene har internt batteri med lang forventet levetid.

Tekniske spesifikasjoner

Mål H, B, D

89x70x24 mm

Bevegelsesdetektor

Passiv infrarød

Strømforbruk

< 0,1 mA.

Strømforsyning

3 stk. interne utskiftbare AA alkaliske batterier

Radiokommunikasjon

868 MHz båndet

Les mer

Utvendig detektor

Utvendige detektorer varsler om uønskede gjester på utsiden i Nattalarm modus. Detektorene monteres høyt oppe på yttervegg på hver side av bobilen/campingvognen slik at de dekker alle dører.

Detektorene inneholder bevegelsesdetektor som registrerer bevegelser innenfor ca. 1 – 1,5 meter ut fra vegg, og ca 3 meter til hver side. LED lys tennes ved bevegelse. Det følger med 2 utvendige detektorer i grunnpakken, og flere kan bestilles ved behov for eksempel ved lange biler/vogner.

Detektoren kan også benyttes til å overvåke sykkelstativ (Nattalarm). Detektorene har internt batteri med lang forventet levetid.

Tekniske spesifikasjoner

Mål H, B, D

50 x 218 x 45 mm

Bevegelsesdetektor

Passiv infrarød

Strømforbruk normal

< 0,1 mA

Strømforbruk med lys

350 mA

Strømforsyning

6 stk. AA alkaliske batterier

Tetthet

IP66

Radiokommunikasjon

868 MHz båndet

Les mer

Propangassdetektor

Propangassdetektoren skal kobles til konstant 12V strøm, og monteres nede ved gulvet (5-15 cm over gulvet). Detektoren skrus ikke av når alarmen deaktiveres, men er alltid på for økt trygghet. Enheten har strømsparemodus som sikrer at batteriet ikke tømmes når bobilen/campingvognen ikke er i bruk. Du kan også koble til et backupbatteri om du tar ut hoved batteriet under lagring.

Tekniske spesifikasjoner

Mål H, B, D

17,5 x 45 x 45 mm

Strømforbruk normalmodus

ca. 20 mA

Strømforbruk i innbruddsalarm og sparemodus

ca. 0,25 mA

Strømforsyning primær

Ekstern 5,5 – 15 V DC

Strømforsyning backup

Ekstern 5,5 – 15 V DC

Følsomhet

Ca. 0,4% / 20% LEL

Radiokommunikasjon

868 MHz båndet

Les mer

Modem

Modemet kommuniserer med Avara sin skyløsning. Alarmmeldinger og varsler sendes dit eier av systemet velger. Modemet inneholder også GPS-enhet for sporing/lokalisering av bobil/campingvogn. 

Enheten har strømsparemodus som sikrer at batteriet ikke utlades når bobilen/campingvognen ikke er i bruk. Du kan også koble til egen batteri backup dersom du tar ut hovedbatteriet under lagring.

Tekniske spesifikasjoner

Mål H, B, D

17x83x83mm

Oppkobling

2G/4G/5G/NB-IOT/CAT-M1

Posisjonering

GPS/Galileo/Glonass/Beidou

NFC

13,54Mhz 

Strømforbruk sparemodus

ca. 0,25 mA.

Strømforbruk 4G aktiv

ca. 12 mA.

Strømforbruk 2G aktiv

ca. 350 mA.

Strømforsyning, primær

5,5-15V DC

Strømforsyning, backup

5,5-15V DC

Radiokommunikasjon

868 MHz båndet

Les mer

Nøkkelbrikker

Nøkkelbrikkene som følger med i Avara Lite, Avara Basic, Avara Basic Plus og Avara Premium benyttes til å aktivere og deaktivere innbruddsalarmen.

Tekniske spesifikasjoner

Mål H, B, D

40x32x4mm

Frekvens

13,54 MHz

Les mer

Sirenedriver

Sirenedriveren er styringsenhet og strømkilde for den utvendige sirenen som utløses ved innbrudd. Den inneholder AA batterier og skal derfor aldri kobles til ekstern strømkilde.

Sirenedriveren monteres skjult sammen med sirenen, gjerne innendørs – alternativt i motorrom på bobiler.

Tekniske spesifikasjoner

Mål H, B, D

80 x 80 x 48 mm

Strømforbruk i standby

< 0,1 mA

Strømforbruk ved aktiv sirene

ca. 250 mA, begrenset til ca. 500 mA

Strømforsyning

8 stk. utskiftbare AA alkaliske batterier

Tetthet

IP66

Radiokommunikasjon

868 MHz båndet

Les mer

Sirene

Sirenen kobles direkte til sirenedriveren og plasseres sammen med denne. Sirenen gir et høyt lydvarsel når innbruddsalarmen utløses (den benyttes ikke i Nattalarm modus).

Tekniske spesifikasjoner

Mål H, B, D

53 x 50 x 63 mm

Spenning

6 – 16 V

Strømforbruk maks ved aktiv sirene

290 mA

Lydstyrke

123 dB på 10 cm. avstand

Frekvens

2 – 4 KHz

Les mer