Ikke la fukt spolere campingferien

Selv om bobilen eller campingvogna di skinner på overflaten, er det ikke godt å vite hva som befinner seg bak fasaden. Slik avdekker du fukt før problemet får utviklet seg til en skade som ødelegger ferien.

Fukt i campingvogn eller bobil er vanskelig å oppdage kun ved hjelp av egen snute. Lukten av råte blir som regel først fremtredende når skaden er så stor at ikke det går an å være i bilen eller vogna lenger. Om du er riktig uheldig kan det ha oppstått mugg og sopp, som kan være helseskadelig.

Da er det bare å avlyse ferieplanene, og stålsette deg for den kommende skyllebøtta av skuffelse fra familiens små og store. Heldigvis finnes det et par enkle grep for å unngå hele oppstyret, så både du og flokken din kan nyte en avslappende sommersesong.

Husk den årlige fuktkontrollen

Har du en forholdsvis ny campingvogn eller bobil? Da kjenner du nok til fuktkontrollen som må gjennomføres innenfor et gitt tidsrom hvert år. Denne er foreløpig nødvendig for at fuktskader skal dekkes av garanti eller forsikring. Når det er sagt, dekker ikke alle forsikringer fuktskader. Det kan derfor være nødvendig med egen fuktforsikring. 

Selv om du følger fuktkontrollene til punkt og prikke, vær også klar over at fukt kan oppstå plutselig og på verst tenkelige tidspunkt – nemlig rett etter en godkjent fuktsjekk. Får fuktproblemet utvikle seg frem til neste års fuktsjekk, risikerer du at skaden blir så stor at bilen må leveres inn til full utbedring neste år.

Sannsynligheten er dermed stor for at problemet oppdages opp mot høysesong. Da har forhandlerne liten kapasitet til å påta seg en stor utbedring. Får du da beskjed om å komme tilbake med bilen din til høsten, står du plutselig overfor utbedringskostnader til opp mot 500 000 kroner og en sommer uten bobil eller campingvogn. Det vil vi helst unngå!

Følg med på fuktverdiene selv

Som et godt supplement til den årlige fuktkontrollen, er det derfor verdt å overvåke mot fukt hele året. Ved å installere Avara Moist fuktalarm med oppkobling til mobilen din, kan du følge med på fuktverdiene til enhver tid. Da kan fukt bli oppdaget så tidlig at det kun blir en liten og enkel sak å utbedre.

Avara Moist er helautomatisk og består av en rekke sensorer med en liten probe. Den monteres på utsatte steder i bobilen eller campingvogna. Teknologien er banebrytende og sikrer kontinuerlig overvåking av fuktverdiene. I tillegg varsler den automatisk til mobil og/eller mail ved lekkasje i konstruksjonen. Du mottar også en årlig rapport med status gjennom året, som er en stor trygghet for både kjøper og selger ved videresalg.

Dermed er det bare å lene seg tilbake i campingstolen og nyte sesongen. God sommer!

Med Avara Moist sikres både helse,
verdier og ferieplaner.

Avara AS

Raveien 438, Sandefjord,
Vestfold 3239, Norge,
tlf. 90912277