En mye tryggere alarmløsning

To av de store spøkelsene for bobil og campingvognbrukere er CO-gass og brann. Det finnes flere løsninger for å detektere både CO og brann, men flere av disse er avhengig av at alarmen aktiveres av brukeren, spesielt når et gjelder CO-gass.

Hos Avara har vi ønsket en tryggere og bedre løsning på dette. Viktige elementer som CO-detektorer og røykdetektor er alltid på. Dette er detektorer som ikke lar seg skru av, da de er for viktige til at man kan tillate at man glemmer å aktivere dem.

Med Avara alarmsystem er du derfor alltid beskyttet.

CO-gass – den usynlige faren

CO-gass er dødelig giftig. Den er uten lukt og smak, og den er usynlig. CO-gass oppstår ved ufullstendig forbrenning. De fleste bobil og campingvognbrukere kjenner til dette. Dessverre leser vi fortsatt fra tid til annen i media om tragiske ulykker som følge av CO-forgiftning.

Å sikre seg mot CO-forgiftning er enkelt. Alt man trenger er en CO-detektor koblet opp i et alarmsystem. Det finnes flere typer detektorer på markedet, men dessverre er noen av disse konstruert slik at det forutsetter at man selv aktivt slår på alarmen. Dermed er man avhengig av at dette huskes, noe som burde være unødvendig.

I hovedenheten til Avara alarmsystem er det en CO-sensor. Denne er alltid på, og lar seg ikke skru av. Dermed har vi eliminert den menneskelige faktoren, og slik skapt en tryggere alarm.

Brann – tidlig varsling er avgjørende

I hovedenheten er det i tillegg til CO-detektoren også montert en optisk røykdetektor. Disse benyttes begge for varsling av brann.

Dersom det begynner å brenne i en bobil eller campingvogn er tidsfaktoren vesentlig. Ved å benytte både CO-detektor og optisk røykdetektor sikres det at varslingen kommer så tidlig som mulig. Om det er røykutvikling så vil den optiske detektoren reagere først, men om det er en ulmebrann under utvikling vil CO-sensoren slå ut først.

På denne måten sikrer vi en tidligst mulig varsling ved branntilløp, for trygging av både liv og verdier.

Vi er i rute!

De første komplette settene er nå ferdig produsert. Vi er nå i gang med kvalitetssikring, for å forvisse oss om at kvalitetsnivået er der det skal være før vi igangsetter volumproduksjon, Så lang ser det bra ut, og vi er fortsatt i rute til å kunne levere de første alarmene til våre kunder i slutten av 1. kvartal 2021. 

Om du har noen spørsmål, så send oss gjerne en e-post på post@wjw20zu50rt5uon0.prev.site.

Et riktig godt nytt år ønskes alle bobil- og campingvognentusiaster!

Avara sikrer både helse, verdier og ferieplaner.

Med Avara Moist sikres både helse,
verdier og ferieplaner.

Avara AS

Raveien 438, Sandefjord,
Vestfold 3239, Norge,
tlf. 90912277