Ny alarmstandard for bobil- og campingvogn​

Avara alarmer er en ny standard for alarmer til bobiler og campingvogner. Her kan du lese hvorfor.

Færre falske alarmer

Alltid påslått

Alarm også i opplag

Oversikt over inneklima

Bedre løsning for "narkosegass"

Smart nattalarm

Enkel og rask montering

Kontinuerlig fuktmåling

Få færre falske alarmer med Avara

Falske alarmer kan være til stor irritasjon for både deg som eier alarmen, og de som befinner seg i nærheten. Avara alarmer er utviklet spesielt med tanke på å redusere falske alarmer – samtidig som at sikkerheten til din bobil eller campingvogn ivaretas.

Det er ofte tre typiske årsaker til at falske alarmer oppstår:

  • At du glemmer å slå av nattalarmen
  • At gassalarmen utløses grunnet ufarlige mengder gass
  • At «narkosegassdetektoren» reagerer på noe som ikke medfører faktisk fare

Falske alarmer er kjedelig for både deg og de rundt deg, men det innebærer også en sikkerhetsrisiko. Opplever du mange falske alarmer, kan det nemlig føre til at du slår av hele alarmsystemet for godt.

 

Avaras smarte detektorer

Alarmer fra Avara er utstyrt med flere smarte funksjoner. Våre alarmer har detektorer som samarbeider og som er «smarte» nok til å automatisk slå av nattalarmen når du går ut døren om morgenen. Dette hindrer at du opplever hyppige falske alarmer.

For å unngå falske alarmer fra propangassdetektoren, gjør systemet først en vurdering av om det er en faktisk lekkasje eller kun et kortvarig, tilfeldig utslipp av gass, for eksempel fra hårspray. Når gass oppdages i rommet, vil detektoren blinke rødt. Selve alarmen utløses derimot ikke før gassen har vært til stede uavbrutt i ett minutt, slik tilfellet er ved en reell propangasslekkasje.

Med alarmer fra Avara installert, kan du være sikker på at alarmen varsler og beskytter deg og familien din slik den skal!